Gepost op

Biospray-systeem voor desinfectie van uw fabriek.

Goodway Benelux is officieel distribiteur van Goodway Technologies. Dit bedrijf levert innovatieve onderhoudsproducten. Nu wordt de nieuwste versie van het Biospray oppervlakte desinfectie systeem geïntroduceerd. Dit product, eerder gelanceerd in 2017, heeft een complete redesign ondergaan. Het gepatenteerde, draadloze systeem biedt een snellere en meer efficiënte desinfectie proces dan handmatige spuittoestellen of doekjes. Het draadloze systeem van gepatenteerde antivries technologie maakt het mogelijk voor een continue spray tot 90 minuten, zonder elektriciteit. Dus veilig voor water-gevoelige apparatuur, het compatibele BioSpray D2 reinigingsmiddel is ideaal voor gebruik in alle soorten fabrieken en de Food-industrie. Het Biospray-systeem maakt gebruik van geavanceerde CO2-levering-technologie om veilig het BIOSPRAY D2 EPA geregistreerd food grade oppervlakte desinfectie middel toe te passen. Door dit speciale systeem op CO2 is het mogelijk om de gehele applicatie te raken en zelfs de kleinste scheuren of openingen te desinfecteren.

Alcohol kan meestal niet worden gebruikt vanwege de ontvlambaarheid, maar door de CO2 injectie wordt het op alcohol gebaseerde desinfectie middel niet vlambaar. Verder dragen op water gebaseerde desinfectie middelen risico’s omtrent micro-biologische groei, waardoor het BIOSPRAY-D2 desinfectiemiddel nog gewilder is. Dit middel bevat 58 procent isopropyl alcohol, hierdoor droogt het middel binnen 60 seconden op. Geen residu op uw apparatuur of transportbanden dus!

In risicovolle voedingsverwerking omgevingen, zoals vlees of zuivel, is het nieuwe Biospray-technologie een waardevolle tool waarmee (water-gevoelige) equipement en transportbanden zonder uit te zetten gedesinfecteerd kunnen worden. Vergeleken met andere desinfectie systemen zoals handpompjes, sterk geconcentreerde chemie of doeken levert het Biospray-systeem een makkelijker en sneller desinfectie proces. Het zorgt ervoor dat u tot maximaal 63% minder tijd besteed met gemiddeld 88% minder reinigingsmiddel!

Dit product werkt super. Echter, om het tot zijn volle potentie te benutten kunt u dit product samen gebruiken met een stoomreiniger, zoals de GVC-18000. Hierdoor kan Goodway Benelux een compleet pakket aanbieden, waardoor de klant zijn gehele productielijn of equipement kan reinigen en desinfecteren zonder deze stil/uit te zetten. Efficiënt, makkelijk en supersnel!

De industrie is aan het wachten op een systeem als Biospray. Doordat er geen elektriciteit gebruikt wordt bent u niet afhankelijk van stroompunten en eventuele risico’s die met elektriciteit meekomen. Verder is het BIOSPRAY-D2 desinfectiemiddel een ongeëvenaard product dat razendsnel oplost en geen vervelende residu overlaat. Na het insprayen hoeft u niks meer te doen. Er is dus ook geen gevaar voor cross-contamination. (Bijv: reinigen en vervolgens verwijderen met een vuile doek)

Waar wacht u nog op?

 

Gepost op

Waarom achterstallig onderhoud van een warmtewisselaar tot verliezen lijdt

“If it ain’t broke, don’t fix it.” Deze gedachte ligt vaak ten grondslag aan achterstallig onderhoud, want waarom zou je iets stilleggen als het gewoon werkt? Toch kan correct uitgevoerd onderhoud van warmtetechnische installaties juist grote verliezen voorkomen.

Plannen van onderhoud

Als er onderhoud wordt ingepland, is dit vaak periodiek onderhoud. Dit is ter voorkoming van storingen. Het onderhoud omvat reiniging van de installatie en vervanging van (bijna) defecte en/of versleten onderdelen. Het kan echter dat onderdelen al veel sneller stuk gaan, of dat ze juist nog in prima conditie zijn. In deze gevallen draait de installatie met een lager rendement, of wordt deze onnodig stil gelegd. Beide situaties leveren een lagere opbrengst op.

Met de huidige meet- en monitorsystemen is het echter mogelijk om naast het periodiek onderhoud ook toestandsafhankelijk onderhoud uit te voeren. De monitorsystemen meten verschillende waarden in de hele centrale. Zodra bepaalde kritieke waarden zijn bereikt, vindt er onderhoud plaats. Dit kan bijvoorbeeld een hogere temperatuur of verhoogd brandstofverbruik zijn. Door middel van analyse van de meetdata, kan er snel ingegrepen worden als er problemen dreigen te ontstaan. Zo kunnen problemen en storingen worden voorkomen. Ook kan op deze manier een specifiek onderdeel van de installatie worden gereinigd of vervangen, zonder dat de hele centrale stilgelegd moet worden. Dit verbetert dus de werking van de installatie, maar voorkomt het stilliggen ervan.

Waarom een condensor onderhoud nodig heeft

Een belangrijk onderdeel dat op tijd moet worden gereinigd, is de condensor (of andere warmtewisselaar).

De condensor bestaat uit duizenden metalen pijpen. Deze kunnen verstopt raken door microbiologische vervuiling en aanslag van mangaan, ijzer of calcium carbonaat aan de binnenkant van de pijpen. Deze verstopping vermindert de werking van de centrale drastisch. Het is dan ook van belang om de werking van de condensor goed te monitoren en tijdig onderhoud uit te voeren. Voor het reinigen van de pijpen kan gebruik gemaakt worden van speciale tube cleaners. Deze verwijderen snel en efficiënt de aanslag aan de binnenzijde van de buizen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de wrijving in de pijp vermindert en zo het rendement omhoog gaat. Goodway® Benelux levert tube cleaning systemen in verschillende maten en voor pijpen met verschillende diameter. Wij hebben de kennis om te signaleren wanneer onderhoud vereist is. Wij helpen u het rendement van de energiecentrale hoog te houden en storingen te voorkomen. Want zonder tijdig onderhoud wordt goedkoop duurkoop.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.